» Történelem » Szervezeti és működési szabályzat » Taglista
» Pályázat kiírás elbírálás szempontjai » Szállodák, éttermek » Ipari cégek » Lakosság
» Elérhetőségek » Jegyzőkönyvek » Magyarországi Textiltisztítók Konferenciája » Magyarországi Textiltisztítók Konferenciája Meghívó
» Jogszabályok, információk
Textiltisztító egyesülés - A minőségi tisztítók érdekképviselete

Történelem

Nyomtatóbarát változat

A Textiltisztító Egyesülés 1979-ben alakult, egy 1968-ban alakult egy régiós textiltisztító társaság utódjaként, így negyven éves múltra tekinthetünk vissza.
A megalakulás akkori célja alkatrészek, berendezések beszerzése volt, ami akkoriban igen nehéz volt a vasfüggöny mögött. Azóta a célok és az Egyesülés szerkezete jelentősen átalakult.
Az Egyesülés mai célja a tagok gazdálkodásának elősegítése, összehangolása, szakmai érdekképviseleti feladatokat lát el, amelyen belül a szakmai, minőségi célok megvalósítása a feladata. Segíti a tagok gazdasági tevékenységének összehangolását a textiltisztító szolgáltatás fejlesztéséért. Információcsere, problémafelvetések, konzultációk folyamatosak.
Az Egyesülés tagjai a magyarországi legnagyobb textiltisztító cégek és beszállítók, mosószergyártók és kereskedők, mosodai gépgyártók, kereskedők és szervizek a tagjai, jelenleg 30 cég. Külföldi cégek - magyarországi képviselettel - is vannak tagjaink között. A textiltisztítás minden területe képviselve van az Egyesülésben, egészségügyi és sima mosodától, vegytisztító szalonhálózattól a szőnyegtisztító, a szennyfogószőnyeg tisztítás, bértextília kölcsönzésig.
Az egyesülés évente legalább négyszer tart taggyűlést, ezen kívül rendszeresen részt vesz külföldi és belföldi szakmai rendezvényeken, kiállításokon, világkiállításokon, konferenciákon, üzemlátogatásokon, tapasztalatcseréken. Előfordul, hogy egy éven belül 6-8 alkalommal is találkozunk.
Az Egyesülés a tagok által befizetett tagdíjakból tartja fenn magát, minden támogatást nélkülözve.
Háromévente választ igazgatót az Egyesülés, valamint 7-9 fős Konzultatív Bizottságot, akik az igazgató munkáját segítik.

Októberben a magyarországi összes tisztítók részére szervezünk konferenciát, ahol a minőségi szolgáltatás elérése céljából a szakmai ismereteket továbbítjuk, a környezetvédelem, versenykultúra, az üzleti etikai elvárások is megfogalmazódnak.

Hatékony működés eléréséért az egyesülés képviseli magát Könnyűipari Ágazati Párbeszéd Bizottságban, a Műszaki és Természettudományos Egyesület Környezetügyi Bizottságban.

A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesülettel együttműködünk - anélkül, hogy írásos megállapodás szabályozná a kapcsolatot. Részt veszünk a textiltisztító, kelmefestő és vegytisztító felnőttképzésben az oktatás tematikájának kidolgozásában, előadások tartásában.

Interclean Konferenciák keretében élő kapcsolatban vagyunk a német tisztítóiparral. Ebben az évben Eisenachban került sor a rendezvényre, de volt már Magyarországon is.

Nyitottak vagyunk új kapcsolatok kiépítésére, tapasztalatcserére - nem önzetlenül - tagjaink gazdasági, technikai és minőségi fejlődésének segítése céljából.

Köszönjük érdeklődését az Egyesülés élete, programja, munkája iránt.

Belépés TTE tagoknak
Hírlevél feliratkozás
Regisztráció TTE tagságba
Textíltisztító Egyesülés